loadingimg

Wczytuję dane...

Logowanie za pomocą kont zewnętrznych:

  • Szukaj
szt. na kwotę 0.00 PLN
PAV - CROSTATA tarta, brązowa
    •  
    • poprzedni
    • następny
    •  
Cena: 59,00 PLN
Koszt wysyłki od: 25.00 PLN
Produkt dostępny!
30 szt.
  • Kod producenta: FRT052MRAS.2
średnia: 0.0  ocen: 0
  • Opis produktu
  • Opinie Klientów

CROSTATA to silikonowa forma idealnie nadająca się do słodkich lub słonych wypieków. Łatwa w czyszczeniu i przechowywaniu.

Najbardziej popularna forma do wypieku tart.

Kolor: brąz

Wymiary: Ø 280, h 30 mm

Zakres temperatury: -40°C do +280°C

Przepis na tartę z jabłkami

składniki ( na średniej wielkości formę, ok. 28- 30 cm):

- 3/4 kostki zimnego masła
- 2 szklanki mąki
- 4 żółtka
- 1/2 - 3/4 szklanki cukru
- dwie, trzy łyżki śmietany lub mleka
- łyżka cukru waniliowego

nadzienie:

- 1,5 kg twardych, kwaśnych jabłek
- trzy łyżki cukru

na wierzch:

- 4 białka
- 4 łyżki cukru pudru

 Masło posiekać nożem i szybko zagnieść z resztą składników. Gdyby było twarde i kiepsko się zagniatało, dorzucić dodatkowo łyżkę, dwie mleka lub śmietany. Ciasto zawinąć w folię aluminiowa i włożyć do lodówki na godzinę lub do zamrażarki na 20 minut. Blaszkę wysmarować masłem i wysypać tartą bułką.

Jabłka obrać, pokroić w grubą kostkę, dodać cukier i podsmażać ok. 5-7 minut w rondlu z grubym dnem. Jeśli powstanie sok - odlać. Jeśli ktoś lubi, może dodać łyżeczkę cynamonu. Ja wykorzystałam ok. 1 l jabłek ze słoika.

 Zimne ciasto rozwałkować ( by było łatwiej - między dwoma arkuszami papieru do pieczenia). Piekarnik ustawić na 160 st. Ciastem wykleić formę, obciąć ewentualne nierówne brzegi (ja robię to nożyczkami), ponakłuwać widelcem, przykryć papierem do pieczenia i obciążyć fasolkami czy ryżem, by się nie wybrzuszyło podczas pieczenia. Piec ok. 15 minut, zdjąć papier i trzymac ciasto w piecu jeszcze pięć minut. Wyjać blaszkę z piekarnika, nie wyłączać temperatury. Wyłożyć jabłka na ciasto. Ubić białka na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodawać po łyżce cukru. Ubijać aż piana będzie lśniąca. Przełożyć do dekoratora z końcówką gwiazdka i wyciskać rozetki lub nakładać piane łyżką, formując zwichrowane pagórki. Zmniejszyć temperaturę w piekarniku do 120 stopni i nie czekając az się schłodzi, wstawić ciasto. Piec ok. 40 minut. - See more at: http://niebonatalerzu.blogspot.com/2013/12/tarta-z-jabkami.html#sthash.ehl1uQWg.dpuf

<div id="ceneo-LT2cqi7N0Yg">
Rekomendacje dostarcza <a href="//www.ceneo.pl/;13999-0v" rel="nofollow" title="Ceneo.pl" target="_blank">Ceneo.pl</a>
</div>
<script>(function(w,d,t,a,c){w[a]=w[a]||[];w[a].push({id:'1dd193f9-333e-4158-9f4d-408fe07f9bbc',container:'ceneo-LT2cqi7N0Yg'});if(!w[c]){w[c]=true;var s=d.createElement(t),g=d.getElementsByTagName(t)[0];s.src="//ssl.ceneo.pl/shops/rc.js?accountGuid=677dcd92-cf71-4aee-bd1e-c5d0bea28d8d&"+parseInt(new Date().getTime()/86400,10);s.async=true;g.parentNode.insertBefore(s,g);}}(window,document,'script','CeneoRecommendationWidgetOptions','CeneoRecommendationScriptLoaded'));</script>